Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/4/b/ddowerkt.nl/httpd.www/wp-content/themes/enfold/framework/php/function-set-avia-frontend.php on line 536

Kansen voor oudere WW-er om werk te vinden

Nieuwsbericht | 14-04-2014

Het loont voor werkzoekenden met een WW-uitkering boven de 45 jaar om actief te blijven solliciteren. Van de groep Ww’ers tussen de 45 en 55 jaar blijkt dat – in de periode 2006-2012 – circa 55 procent een baan vindt en bij de groep boven de 55 jaar is dat percentage circa 34 procent. Voor de jongeren leeftijdscategorieën liggen de uitstroompercentages op circa 65 procent. Van belang is wel dat de oudere Ww’er intensief en breed blijft zoeken naar werk en hierop wordt aangesproken door UWV.

Dit staat te lezen in een rapport “Kansen voor oudere Ww’ers (45+)!” van de Inspectie SZW. De Inspectie heeft onderzoek gedaan naar de dienstverlening van UWV om mensen in de WW, ouder dan 45 jaar, weer aan het werk te krijgen. Ook is gekeken of de klant voldoende heeft aan de e-dienstverlening van UWV of persoonlijke dienstverlening wenselijk is. Juist om deze groep te blijven stimuleren om werk te zoeken is de dienstverlening van UWV aan hen van belang.

In de praktijk blijkt dat werkzoekenden die zelf actief op zoek zijn naar werk, veelal gebruik maken van de aangeboden dienstverlening en hier ook het nut van inzien. Veel werkzoekenden hebben echter geen goed beeld van hun eigen tekortkomingen en mogelijkheden. Of ze hebben juist behoefte aan een meer individuele aanpak door het UWV. De Inspectie is dan ook van mening dat UWV haar cliënten gerichter en nadrukkelijker moet wijzen op de beschikbare dienstverlening. UWV moet de werkzoekenden ook strenger aanspreken op hun eigen verantwoordelijkheid.