VACATURE:

Vind jij het een uitdaging om de match te maken tussen kandidaat en toekomstige baan? Haal jij je energie uit het plaatsen van een kandidaat en zie jij het als sport om iemand ergens aan tafel te krijgen op welke manier dan ook? Heb jij oog voor verbindingen, kan jij snel schakelen en heb je doorzettingsvermogen?
Dan is dit jouw nieuwe baan!

Over de organisatie

DDO is gespecialiseerd in de reductie van HR kosten bij (semi)overheids- en onderwijsinstellingen. HR-thema’s als duurzame inzetbaarheid, mobiliteit en strategische personeelsplanning zijn hierbij speerpunten. Wij bieden onder andere diverse begeleidingsdiensten voor medewerkers zoals outplacement, re-integratie begeleiding en loopbaancoaching.

Wij zijn een kleine dynamische organisatie waar het team nauw met elkaar samenwerkt. Naast directie, accountmanagement en programmamanagement werken we met een netwerk aan loopbaancoaches door het hele land. Daarnaast hebben we een afdeling Resourcing Board (ons interne arbeidsmarktbureau). Mensen die bij ons werken zijn ondernemend, creatief en resultaatgericht.

Een groot deel van onze kandidaten zijn mensen die in de WW zitten en zo snel mogelijk een nieuwe baan willen vinden. Naast persoonlijke begeleiding door een van de loopbaancoaches, ondersteunen wij deze kandidaten vanuit de afdeling Resourcing Board. Voor deze afdeling zijn wij op zoek naar een gedreven job searcher die vol energie, doorzettingsvermogen en vanuit creativiteit, alle kennis en ervaring inzet om deze kandidaten te helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Over de functie

Om deze functie succesvol in te vullen moet je enige ervaring hebben in de arbeidsmarktbemiddeling (uitzendbranche, recruitment, bureauzijde) en feeling hebben met het vak van matchen. Van belang is het dat je zowel het zoeken naar vacatures als het zoeken naar netwerkingangen bij werkgevers leuk vindt. Commercieel bezig zijn om je kandidaat op creatieve wijze bij externe bureaus of organisaties in beeld te krijgen is dan ook een must. Je functie bestaat voor een groot deel uit het zoeken naar vacatures via Social Media, sites en op andere creatieve wijzen. Naast searchen en commercie bied je ook praktische ondersteuning aan de kandidaten zoals cv en brief redigeren en LinkedIn profiel helpen updaten.

Je moet goed weten wie je kandidaat is en waar deze past en vanuit daar diegene op maat kunnen ondersteunen bij het vinden van een nieuwe baan. Hiertoe werk je nauw samen met de loopbaancoaches die de kandidaten intensief begeleiden. Met hen deel je informatie en ontvang je input over de kandidaat om het zoekprofiel van de kandidaat goed helder te krijgen. De loopbaancoach heeft altijd het directe contact met de kandidaat, de job searcher indirect, veelal via de loopbaancoach of via e-mail met de kandidaat. Je wordt aangestuurd door de programmamanager.

Functievereisten

•    Minimaal 8 maanden ervaring in de arbeidsmarktbemiddeling
•    Ervaring met gemeentes en/of onderwijssector is een pre
•    Beschikken over up-to-date arbeidsmarktkennis of dit proactief willen opdoen
•    Hbo werk- en denkniveau
•    Snel kunnen schakelen, commerciële feel hebben, resultaatgericht zijn, goed aanvoelen waar en hoe je iemand kan helpen, zelf startend
•    Helicopterview hebben met oog voor detail
•    Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Aanbod

•    Functie voor 32 – 40 uur
•    Bij voorkeur woonachtig in Amsterdam of in de directe omgeving
•    Standplaats: Amsterdam Sloterdijk
•    Contract voor bepaalde tijd (start half jaar contract), intentie voor vast
•    Salaris: tussen de 2.000,- tot 2.500,- euro op fulltime basis, plus een aantrekkelijke individuele bonusregeling o.b.v. individueel plaatsing resultaat

Contact

Herken je jezelf in het profiel en voldoe je aan de functievereisten? Reageer dan direct en stuur jouw CV en een korte motivatie naar sabine.langelaar@ddowerkt.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sabine Langelaar op 06 – 19 18 06 79.