Je werkgever en jij gaan uit elkaar. In het outplacementtraject onderzoek je samen met een loopbaancoach de vervolgstap in je loopbaan. Je gaat je heroriënteren en voorbereiden op de arbeidsmarkt zodat je straks ‘arbeidsmarktklaar’ de markt opgaat.

Huidige situatie en gewenste uitkomst

Samen met de loopbaancoach bespreek je je huidige situatie en gaan we aan de slag met jouw toekomstperspectief. Jouw loopbaanvragen en wensen komen aan bod en een concreet plan van aanpak wordt opgesteld.

Verdieping van zelfinzicht

Gestart wordt met een uitgebreide zelfanalyse en geeft antwoord op de vragen wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en waar wil ik dat gaan doen? Je krijgt een duidelijk beeld over wat werk voor jou betekent, je kwaliteiten en waar je deze het beste kwijt kunt.

Nieuw perspectief

In deze stap wordt een toekomstvisie geformuleerd. Het is van belang de juiste match te maken tussen jouw persoonskenmerken en ambitie, het toekomstig werk en de organisatie. Dit geeft focus als je straks de arbeidsmarkt opgaat.

Markt benadering

Je wordt begeleid in het onderzoeken waar kansen liggen en zo letterlijk en figuurlijk werk te maken van je toekomstvisie. Een persoonlijk actieplan vormt de basis om aan de slag te gaan.

Afronding en evaluatie

Samen met de loopbaancoach evalueer je de behaalde resultaten en te nemen vervolgstappen. Samen kijk je terug op het traject en komen inzichten en leerervaringen aan bod.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Send us mail

“Via mijn werkgever kon ik het outplacementtraject van DDO volgen. In een half jaar tijd wist ik hoe ik de arbeidsmarkt het beste op kon gaan. Als medewerker Helpdesk ICT voel ik me nu als een vis in het water”.

Glenn

“Het outplacementtraject bij DDO bevestigde de goede keuze om afscheid te nemen van mijn huidige baan. In dat half jaar heb ik zo veel mooie inzichten opgedaan, met als resultaat dezelfde baan maar in een totaal ander werkveld”.

Joke

Click here to add your own text